Veelgestelde vragen


We doen ons uiterste best om Dagjeswerk zo makkelijk mogelijk te maken. Voor het geval er toch vragen zijn, beantwoorden we op deze pagina alvast een aantal mogelijke vragen. Na registratie worden er voor opdrachtgevers en Dagjeswerkers specifieke veelgestelde vragen pagina's getoond. Geeft deze pagina geen antwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Registratie, inschrijving en profiel 

Registreren of inschrijven: Bedrijven kunnen zich hier registreren om kandidaten te vinden voor een opdracht. Dagjeswerkers schrijven hier in om zich beschikbaar te stellen . 

Wachtwoord vergeten: Klik rechtsboven op inloggen en aansluitend op wachtwoord vergeten. U ontvangt per e-mail een nieuw wachtwoord.

Gegevens wijzigen: Met uitzondering van (bedrijfs-)naam, geboortedatum en e-mail adres kunt u alle gegevens binnen het profiel zelf te wijzigen. Neem contact met ons op om de gegevens te wijzigen die u niet zelf kunt wijzigen.

Profiel verwijderen of uitschrijven: Neem contact met ons op om gegevens uit ons bestand te verwijderen. Na verwijdering ontvangt u van ons een bevestiging.      

Veelgestelde vragen voor bedrijven

Salaris Dagjeswerker: Het salaris van de Dagjeswerker wordt door de opdrachtgever vastgesteld. Uiteraard moet het geboden salaris voldoen aan wet- en regelgeving. Meer informatie over het bepalen van het passende salaris vindt u in een hulpscherm bij het aanmaken van een opdracht. 

Kosten Dagjeswerker: Het uurtarief (exclusief BTW) wordt berekend door het bruto uurloon te vermenigvuldigen met 1,95. Het uurtarief is opgebouwd uit de volgende componenten: Salaris Dagjeswerker, wettelijke reserveringen, loonheffingen (loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen, bijdrage zorgverzekeringswet) en bedrijfskosten van de Dagjeswerk organisatie.  

Betalen factuur: Dagjeswerk verzorgt de uitbetaling van de Dagjeswerker. U ontvangt een factuur voor de gewerkte uren. De betalingstermijn is 14 dagen. 

Verzekering: Uitzendkrachten vallen normaal gesproken onder de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever. 

Reiskosten: U bepaalt zelf of u de Dagjeswerker een vergoeding geeft voor de gemaakte reiskosten. Als er een CAO van toepassing is waarin een reiskostenvergoeding is opgenomen, dan is die regeling van toepassing. Reiskosten kunnen worden vergoed op basis van het aantal kilometers of op basis van declaratie (bijvoorbeeld treinkaartje). De aan de Dagjeswerker uitgekeerde reiskostenvergoeding wordt netto aan u doorbelast. 

Meerdere mensen tegelijk: In verband met de beoordeling en urenregistratie kan aan iedere opdracht maximaal één Dagjeswerker gekoppeld worden. Als u een opdracht voor meerdere kandidaten heeft, voert u eenvoudig meerdere opdrachten in door de oorspronkelijke opdracht te kopiëren.    

Betrouwbaarheid Dagjeswerk: Dagjeswerk heeft het werkgeverschap en de loonadministratie van de Dagjeswerkers uitbesteed. Hiermee bent u verzekerd van een werkwijze die voldoet aan wet- en regelgeving. Daarnaast werken we conform de voorschriften van diverse keurmerken en controlerende instanties. Onze partner is lid van de ABU en is gecertificeerd door de Stichting Normering Arbeid.   

Identiteitscontrole Dagjeswerker: Het identiteitsbewijs van de Dagjeswerker is door ons gecontroleerd. Bij de uitzendbevestiging ontvangt u een copy van het door ons gecontroleerde identiteitsbewijs. Voor aanvang van de werkzaamheden moet u het identiteitsbewijs zelf nogmaals controleren en u zich ervan verzekeren dat er geen sprake is van persoonsverwisseling.  

Veelgestelde vragen voor Dagjeswerkers

Minimumleeftijd: Onder voorwaarden mogen mensen vanaf 13 jaar in schoolvakanties werken. Vanaf die leeftijd heeft het dus zin om een profiel aan te maken. Als je uitgenodigd wordt, beoordeelt Dagjeswerk of het toegestaan is dat je het werk accepteert.

Informatie zichtbaar voor bedrijven: Bedrijven zien je foto, je persoonlijke presentatie (over mij, motivatie en waar je goed in bent), je beschikbaarheid, je leeftijd en de beoordeling die je van andere bedrijven hebt gekregen (na screening door Dagjeswerk). Pas als jij een uitnodiging om te komen werken hebt geaccepteerd, ontvangt het bedrijf je contactgegevens (e-mail en telefoon, geen adres).

Uitnodigingen: Uitnodigingen voor opdrachten ontvang je per e-mail. Houd je e-mail dus goed in de gaten. Wie het snelst de uitnodiging accepteert, krijgt de opdracht. In geval van opdrachten op hele korte termijn kan je ook gebeld worden of een sms ontvangen. 

Snelheid: Als jij zorgt voor een goed profiel en een goede referentie kan je vaak al binnen een aantal dagen je eerste opdracht doen. Als je vaak beschikbaar bent, neemt de kans op een uitnodiging natuurlijk toe. Naarmate je vaker hebt gewerkt en meerdere goede beoordelingen hebt gekregen, zal je vaker gevraagd worden. 

Salaris: Jouw bruto uurloon wordt door de opdrachtgever (veelal op basis van CAO) bepaald. Het bruto uurloon dat voor de opdracht geldt, vind je in de uitnodiging voor de opdracht. Wat je netto overhoudt is afhankelijk van vele factoren, daarom spreken wij een bruto uurloon met je af. 

Reiskosten: De opdrachtgever bepaalt of er reiskosten worden vergoed. Als er een CAO van toepassing is waarin een reiskostenvergoeding is opgenomen, dan is die regeling van toepassing. Reiskosten kunnen worden vergoed op basis van het aantal kilometers of op basis van declaratie (bijvoorbeeld treinkaartje). Bewaar eventueel je treinkaartje!  

Betaling salaris: Wij betalen meerdere keren per week. Zodra je opdracht is afgerond, worden de uren verwerkt en volgt de uitbetaling. Je krijgt dan ook een loonstrook met een specificatie van het uitgekeerde bedrag.  

Ziekte: Als je een opdracht hebt geaccepteerd en je bent ziek is het belangrijk dat je het bedrijf en ons daarover informeert. In overleg wordt er bepaald of de werkzaamheden op een ander moment uitgevoerd kunnen worden. Je krijgt niet uitbetaald als je ziek bent. 

Beschikbaarheid: Jouw beschikbaarheid wordt geregistreerd in je profiel. Na inloggen kan je binnen je profiel je beschikbaarheid beheren. 

Persoonsgegevens: Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je gegevens om en verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de eisen die gesteld zijn in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. We hebben privacyvoorwaarden opgesteld die je hier kunt vinden. Je krijgt ze bij inschrijving ook toegestuurd.

Zzp'ers: Zzp'ers kunnen onder bepaalde voorwaarden ook via Dagjeswerk aan het werk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

website en techniek: Internetbureau Capica B.V.